Странице

среда, 1. октобар 2014.

Velnea BB VS Garnier BB

Za vikend sam u brzinskoj kupovini kroz Lilly dohvatila i novu Velneinu BB kremu jer mi Garnier koju koristim polako dolazi kraju. Izbor je bio lagan, dve nijanse, svetlija i tamnija i cena od 300 i neki dinar. 

Da se ne bih zanela sa upoređivanjem jedne i druge u isto vreme, slede karakteristike jedne pa druge :)





Velnea BB krema poštoji u dve nijanse, Nude i Bronze. Kako nikad nisam ništa imala najsvetlije, pokupila sam Bronze misleći da će mi ona baš odgovarati. Krema se nalazi u malog debeljuškastoj tubi zapremine 50ml. Na prvi mah sam pomislila kako je loše što nije u kutiji ili bar da ima nekakvu nalepnicu preko poklopca kako bi se sprečilo otvaranje bilo koje kreme i probanje iako su testeri na vrlo vidljivom mestu, a onda iznenađenje ispod poklopca...



Sam miris kreme mi se lično ne dopada, mada meni se retko koji miris dopadne tako da, do mene je u većini slučajeva :) Gustina kreme je srednja, odlična, niti se razliva niti je gusta da se teško razmazuje po licu.
Za moje lice čak i ova tamnija nijansa je presvetla. Trebalo je brzinski da odem do pošte, uzela sam nju, nanela i kao da nisam nanela ništa na lice, dodala još jedan sloj i ništa...Iskreno, tih dana me je spopao neki virus i bila sam dosta bleda u licu ali ni tada ja nisam videla bilo kakvu promenu. Sve crvene tačkice od temperature su i dalje bile videljive a kremi je trebalo par minuta da se upije. Miris sam osecala nekih 4-5 minuta a onda je verovatno izvetrio. Na samoj kremi piše da ujednačava ten odmah nakon nanošenja, što se kod mene nije pokazalo tačnim. Štit od UVA i UVB zraka


Garnier BB krema je namenjena za kombinovanu i masnu kožu, postoji u dve nijanse Light i Medium, moja nijansa je Medium. Tubica je duguljasta mršavica, i sadrži 40ml proizvoda. Krema je veoma retka, ako je slučajno spustim položenu na sto, često se desi da proizvod iscuri napolje u koliko je tuba nova. Nije se baš retko desilo da mi kapne na farmerke ili majicu. Lice jako brzo upije ovu kremu a zbog njene skoro pa tečne forme, jako se lako nanosi. Pokrivenost joj je odlična, pokrije dosta nepravilnosti, lepo tonira i matira lice. Miris joj je jednostavno opisati - alkohol, koji sreća ispari u prvih 1-2 minuta i ne oseća se. Ima SPF faktor 20 i cena joj je između 600 i 700 din. Devojke koje imaju kombinovanu kožu mislim da će biti zadovoljne ovom kremom, samo oprez kod suvih delova jer će ih alkohol dodatno isušiti.

Moj glas ide Garnierovoj BB kremi i definitivno ću kupiti ko zna koju tubu po redu a ovu Velneu ili ću dati mami da koristi ili je mazati kad mi je lice u jako dobrom stanju i bez nepravilnosti. 

Tekst u slikama...

1.Garnier     2.Velnea


1. Velnea   2.Garnier


                                    
                                                           1.Velnea 2. Garnier

Par minuta posle upijanja, slikano na suncu (unutrašnjost ruke mi je dosta svetlija od lica, da ne ispadne da sam jedna od onih koja nosi puder 5 nijansi tamnijih zbog ove razlike sa Garnier BB kremom )

8 коментара:

  1. Garnier BB krema mi je uzas napravila na licu, a Velnea kremu jos uvek nisam probala. Tremutno koristim Niveinu BB kremu i zadovoljna sam :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mhm, taj Garnier zna da napravi bas haos, svasta sam citala o njoj, sreca meni odgovara :)

      Избриши
  2. Mislim da brand Velnea kod nas nije dostupan, ali očito puno ne propuštam, barem po pitanju ove BB kreme. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Koristila sam i jednu i drugu, Garnier mi nikako nije odgovarao posle nekog vremena koriscenja, a od Velnea kreme mi istog dana poiskacu sitne bubuljice po celu, i kad je namazem (u tankom sloju), imam osecaj kao da mi je lice apsolutno zapuseno (kod Garnier kreme ovo nije bio slucaj, odgovarala mi je prvih mesec dana koriscenja). Svakako odustajem od toniranih krema :)

    ОдговориИзбриши
  4. Koristim avon BB kremu i oduševljena sam. Uzimam tamniju nijansu mat kreme jer ne volim da mi lice svetluca. Ipak, odlučila sam da ovih dana kupim garnier bb kremu, čisto da isprobam jer dobija mnoge pohvale. Drago mi je da čujem da se još nekome svidja, super post, odlična ideja! Postala sam član blogaa :)

    Poseti moj blog i učlani se ako ti se dopada: smoothieglam.blogspot.com

    ОдговориИзбриши

Hvala na izdvojenom vremenu i svom komentaru :)